Liturgie

De liturgische vieringen van de parochie St.Michiel en St.Reneldis:

Tip van de week
Eucharistievieringen
Doopvieringen
Catechese
Huwelijksplechtigheden
Uitvaartplechtigheden
Communie aan huis
Lectoren
Bloemen
20e Zondag


'Wie mijn vlees eet...
... en mijn bloed drinkt'

(Jo 6,56)

Tip van de week

Als we het over onszelf hebben, over ons ik, over onze persoonlijkheid, menen we vaak dat wij immuun zijn voor alle invloeden van buitenaf. We nemen op voorhand aan dat ons persoontje mijlen ver verheven is boven al dat gedoe om ons heen. Maar in feite zijn we, net als alle andere mensen, het product van allerlei invloeden die we, vaak onbewust, ondergaan. Mensen leven nu eenmaal niet van de wind, lichamelijk niet en geestelijk al evenmin. Elk leven wordt gevoed, of het sterft, en is er niet meer. Het is daarom een belangrijke vraag: waar voeden wij ons mee?

Gebedsintentie

Bidden wij voor onze diamanten huwelijksjubilarissen: Flora en Jef Bollen-Koopmans, Lambertine en Serge Henno-Timmermans. Dat zij nog een mooie tijd samen en in verbondenheid met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, mogen doorbrengen.

Warm aanbevolen

Op zoek naar een bezinningstekst of lied. Neem een kijkje in de rubriek warm aanbevolen.

Eucharistievieringen

Elke zondag om 9u.

Misintenties

Aanvragen bij Paul Pollaris (tel. 016/20.01.84).

Doopvieringen

Voor de ouders van de dopelingen is er maandelijks een bijeenkomst om hen te begeleiden naar het doopsel. Het bijwonen van dergelijke bijeenkomst is noodzakelijk alvorens een afspraak te maken bij de dekenij. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u hier.

Catechese (1e communie, brugcatechese, plechtige communie en Vormsel)

Vanaf het schooljaar 2013-2014 wordt geen catechese meer gegeven in de parochie Egenhoven. Meer informatie vindt u hier.

Huwelijksplechtigheden

Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u hier.

Uitvaartplechtigheden

De begrafenisondernemer neemt contact met 0471/ 31.13.99. Er is keuze tussen een uitvaart met gebedsdienst of een uitvaart met eucharistie.

Communie aan huis

Wordt verzorgd door de kernleden van ziekenzorg. Neem hiervoor contact op met Chris Eerdekens-Boghe (tel. 016/ 20 31 72).

Lectoren

Chris Eerdekens-Boghe
Constant Serverius
Jaak Bruelemans

Bloemen

Huguette Velaers


vorige pagina  naar boven Vragen of opmerkingen? Laat ze ons weten.